JOI, 04 APRILIE 2019

Ce-i de făcut și ce e de evitat când îți izolezi locuința?

Primăvara este un moment bun pentru a începe lucrările la izolarea termică a casei. Materialele termoizolante pot fi aplicate la o temperatură de minimum cinci grade și ai destulă vreme pentru a repara mai întâi stricăciunile aduse de precipitațiile din timpul iernii.

Înainte de a trece la treabă, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre izolarea casei:

1. Izolarea exterioară a pereților reprezintă una dintre cele mai importante lucrări de reabilitare a unei clădiri, alături de înlocuirea conductelor și montarea geamurilor termopan. Termoizolația previne pierderile de căldură: între o clădire neizolată și una izolată termic, pierderile sunt de aproximativ 40%.

2. Înainte de începerea lucrărilor, verifică dacă există infiltrații de apă la nivelul acoperișului sau la suprafața clădirii. Cel mai simplu este să folosești astfel de camere de termoviziune, care detectează imediat infiltrațiile de apă, izolarea insuficientă sau cu denivelări și pierderile de aer rece sau cald din locuință.

3. Cele mai folosite materiale termoizolante sunt polistirenul expandat sau extrudat și vata minerală bazaltică, dar o variantă de luat în calcul o reprezintă și materialele ecologice cum ar fi stuful și cânepa. Dacă alegi polistirenul, ține cont de faptul că foarte importantă este grosimea, care ar trebui să fie de cel puțin zece centimetri.

4. Polistirenul este un material ușor, care își păstrează dimensiunile în timp și care poate feri de umezeală chiar și o casă veche. Vata minerală bazaltică este un material mult mai greu, dar are numeroase avantaje, cum ar fi acela că e un material ecologic, ușor de aplicat, care nu întreține arderea.

5. O greșeală des întâlnită o reprezintă folosirea unui adeziv pentru gresie și faianță pentru lipirea plăcilor de polistiren. Este un produs ieftin, dar nu este la fel de eficient precum un adeziv pentru polistiren.

6. Dacă nu sunt folosite cele mai bune materiale și vorbim deci despre o lucrare de proastă calitate, termosistemul va avea un randament scăzut. Foarte importantă este calitatea materialelor termoizolante dar, cum am văzut deja, și a adezivului.

7. Este mai bine să izolezi pereții la exterior, pentru a evita apariția igrasiei și a mucegaiului în interiorul locuinței, dar izolația interioară are avantajele ei: este mai ieftină și nu schimbă cu nimic aspectul exterior al casei.

8. Costurile termoizolării pot fi recuperate în aproximativ trei ani, iar beneficiile sunt pe termen lung. Durata de viață a termoizolației poate ajunge la 25 de ani.

Sursa foto: Shutterstock.com

COMENTARII

Cum alegi rasnita de cafea pentru o macinare ca la carte?

acum 57 minute

Poti cumpara cafea boabe pentru espresso sau pentru orice tip de cafea vrei sa le macini acasa. Nimic mai simplu, dar ce fel de rasnita este cea mai potrivita?

7 beneficii ale achizitionarii unui aer conditionat

acum 1 zile

Aerul conditionat nu reprezinta un obiect eficient si rentabil doar pe perioada verii, ci are avantajul de a-ti oferi adaptabilitate, indiferent de temperaturile de afara, asupra spatiului in care il folosesti.

Cum alegi o plafoniera si unde o poti monta

acum 1 zile

Alegerea corpurilor potrivite din fiecare incapere in parte nu este insa foarte simpla pentru ca acestea trebuie sa indeplineasca atat un rol functional cat si unul estetic.

Reguli simple, care te ajuta sa fii mai organizat

acum 1 zile

Organizarea corecta a mediului de lucru poate fi destul de complicata, dar necesara, mai ales atunci cand vezi in jurul tau gramezi de obiecte inutile, care nu fac decat sa te incurce.

4 echipamente care îți vor face treaba mai ușoară în bucătărie

acum 8 zile

Iată ce nu ar trebui să-ți lipsească pentru ca gătitul să devină o plăcere, o activitate relaxantă și nu ceva obositor și chinuitor.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »