JOI, 04 APRILIE 2019

Ce-i de făcut și ce e de evitat când îți izolezi locuința?

Primăvara este un moment bun pentru a începe lucrările la izolarea termică a casei. Materialele termoizolante pot fi aplicate la o temperatură de minimum cinci grade și ai destulă vreme pentru a repara mai întâi stricăciunile aduse de precipitațiile din timpul iernii.

Înainte de a trece la treabă, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre izolarea casei:

1. Izolarea exterioară a pereților reprezintă una dintre cele mai importante lucrări de reabilitare a unei clădiri, alături de înlocuirea conductelor și montarea geamurilor termopan. Termoizolația previne pierderile de căldură: între o clădire neizolată și una izolată termic, pierderile sunt de aproximativ 40%.

2. Înainte de începerea lucrărilor, verifică dacă există infiltrații de apă la nivelul acoperișului sau la suprafața clădirii. Cel mai simplu este să folosești astfel de camere de termoviziune, care detectează imediat infiltrațiile de apă, izolarea insuficientă sau cu denivelări și pierderile de aer rece sau cald din locuință.

3. Cele mai folosite materiale termoizolante sunt polistirenul expandat sau extrudat și vata minerală bazaltică, dar o variantă de luat în calcul o reprezintă și materialele ecologice cum ar fi stuful și cânepa. Dacă alegi polistirenul, ține cont de faptul că foarte importantă este grosimea, care ar trebui să fie de cel puțin zece centimetri.

4. Polistirenul este un material ușor, care își păstrează dimensiunile în timp și care poate feri de umezeală chiar și o casă veche. Vata minerală bazaltică este un material mult mai greu, dar are numeroase avantaje, cum ar fi acela că e un material ecologic, ușor de aplicat, care nu întreține arderea.

5. O greșeală des întâlnită o reprezintă folosirea unui adeziv pentru gresie și faianță pentru lipirea plăcilor de polistiren. Este un produs ieftin, dar nu este la fel de eficient precum un adeziv pentru polistiren.

6. Dacă nu sunt folosite cele mai bune materiale și vorbim deci despre o lucrare de proastă calitate, termosistemul va avea un randament scăzut. Foarte importantă este calitatea materialelor termoizolante dar, cum am văzut deja, și a adezivului.

7. Este mai bine să izolezi pereții la exterior, pentru a evita apariția igrasiei și a mucegaiului în interiorul locuinței, dar izolația interioară are avantajele ei: este mai ieftină și nu schimbă cu nimic aspectul exterior al casei.

8. Costurile termoizolării pot fi recuperate în aproximativ trei ani, iar beneficiile sunt pe termen lung. Durata de viață a termoizolației poate ajunge la 25 de ani.

Sursa foto: Shutterstock.com

COMENTARII

Usile multifunctionale: rezistenta mare si mentenanta scazuta

acum 18 zile

Usile multifunctionale sunt extrem de versatile, ele putand fi montate in aproape orice tip de toc. Sunt disponibile intr-o gama varianta de dimensiuni, modele si culori, ceea ce le face adaptabile in orice spatiu ai avea nevoie.

Pantofii eleganți: 5 criterii de care să ții cont, astfel încât să fii sigur că alegi un model impecabil

acum 27 zile

Daca te regasesti in aceasta descriere, te invitam sa afli care sunt principalele criterii de care sa tii cont in alegerea pantofilor perfecti!

Ce schimbări poți face în casa ta mai ușor decât ai crede

acum 110 zile

Casa este un spațiu care poartă amprenta personalității celor care locuiesc în ea, iar din moment ce preferințele se schimbă des, nici decorul locuinței nu trebuie să rămână același.

Cum să schimbi aspectul casei tale fără să cheltui o avere

acum 118 zile

Acum, la început de an, parcă simți nevoia să aduci un aer proaspăt locului pe care îl numești „acasă”. Doar că bugetul nu te încurajează musai să faci schimbări radicale.

Esti in cautare de cadouri pentru copii? Iata cateva idei cool

acum 128 zile

Dacă se apropie ziua copilului tău și simți că ai rămas în pană de idei cu privire la cadourile pe care i le poți dărui, îți propunem mai jos o serie de idei care sper să îți vină în ajutor.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »