JOI, 11 IULIE 2019

Cum să îți amenajezi mai eficient o bucătărie de mici dimensiuni

 Foto: Pixabay

 Visul oricărui proprietar de locuință ar fi să aibă un apartament sau casă de mari dimensiuni, cu balcon sau terasă, cu parcare și spațiu verde. Realitatea arată însă complet diferit de cele mai multe ori, iar compromisul face parte din orice ecuație atunci când vine vorba despre renovări sau reamenajări. Atunci când te confrunți cu problema unei bucătării de dimensiuni reduse, trebuie să știi cum să gestionezi fiecare aspect ca spațiul să fie corect împărțit între un aspect plăcut și o funcționalitate ridicată.

Cum să îți amenajezi mai eficient o bucătărie de mici dimensiuni:

1. Optimizează spațiul de lucru din bucătărie

Când vorbim despre spațiul de lucru din bucătăria, ta, primul detaliu la care ne referim este blatul. Acesta reprezintă o piesă esențială în arhitectura oricărei bucătării, indiferent cât de mici sau mari ar fi. Un truc prin care poți beneficia de un spațiu de lucru mare în ciuda unei dimensiuni reduse a bucătăriei este să montezi un blat din perete în perete, decupat doar în dreptul chiuvetei și a plitei. Astfel, niciun centimetru din bucătărie nu va fi inutil.

2. Alege electrocasnicele potrivite

Și pentru că am vorbit despre plită, un truc util prin care poți optimiza perfect spațiul din bucătăria ta este să mergi pe mâna unor electrocasnice incorporabile. Poți adăuga o mașină de spălat rufe performantă, alta de spălat vase, un cuptor, o hotă și chiar un cuptor cu microunde, toate îmbrăcate perfect în mobila de bucătărie pe care o alegi. Un avantaj al produselor electrocasnice incorporabile este că aproape toate vin în dimensiuni identice, așadar îți va fi ușor pe viitor să le schimbi fără să fii nevoită să modifici și mobilierul sau să sacrifici din spațiul prețios.

3. Profită de înălțimea bucătăriei

Înălțimea bucătăriei poate fi un mare avantaj atunci când aducem în discuție spațiul prețios. Montează un picurător deasupra chiuvetei, ca să scapi de peisajul dezolant al vaselor murdare care se adună în chiuvetă și încearcă să te folosești de dulapuri suspendate și corpuri verticale pentru a umple fiecare colț, chiar și cele unde există țevi deranjante. În acest fel, spații care nu puteau fi folosite până acum devin utile în bucătăria ta, iar tu vei scăpa de dezordine.

4. Gândește neconvențional

Un alt element care ocupă un spațiu important în bucătărie este masa. Nu toate bucătăriile dispun de spațiu atât de generos pentru a discuta despre o insulă, motiv pentru care trebuie să gândești uneori puțin mai neconvențional pentru a obține atât un rezultat care să-ți ofere satisfacție prin aspect, cât și prin funcționalitate. Poți face pe comandă un blat cu scaune de bar special destinat pentru a servi masa, iar în acest fel vei salva și spațiu și vei putea să beneficiezi de toate condițiile necesare într-o bucătărie completă.

5. Renunță la lucrurile inutile care îți pot umple spațiul

Un ultim sfat de care ar trebui să ții cont este să eviți să-ți mai umpli bucătăria cu lucruri pe care știi că nu le vei folosi. Nu mai încărca spațiul de lucru cu electrocasnice mici pe care știi că le folosești de numai câteva ori pe an. Depozitează-le într-un dulap suspendat și folosește-le doar când ai nevoie punctual de ele.

Sursă foto: Pixabay

COMENTARII

Cum să faci o curățenie de toamnă ca la carte

acum 5 zile

Treaba va merge ca unsă cu aspirator vertical de ultimă generație. Nu te vei mai apleca și vei scăpa de durerile de spate.

Ce trebuie să știi, dacă vrei să-ți dai demisia de la actualul loc de muncă

acum 7 zile

Care sunt capcanele de evitat și ce obligații mai ai, chiar dacă ți-ai depus demisia.

Ghid util pentru cei care isi cauta o casa care sa ii multumeasca pe toti membrii familiei

acum 18 zile

Cand ai o familie numeroasa, este important ca locul in care locuiti sa multumeasca fiecare persoana. In timp ce tu si partenerul aveti nevoie de confort si intimitate, copiii necesita siguranta, spatiu pentru distractie, invatare si visare. Daca gospodaria include si un animal de companie, lucrurile parca devin din ce in ce mai complicate.

Telefonul mobil minimalist - Ce este și cum te ajută să fii mai productiv

acum 18 zile

Telefoanele mobile inteligente ne ușurează viața de zi cu zi, încorporând o mulțime de funcții ultramoderne. Cu ajutorul unui smartphone nu doar că dispui de numeroase moduri în care poți interacționa cu cei apropiați oriunde s-ar afla aceștia, dar poți socializa cu amicii virtuali, te poți informa și te poți deconecta de la cotidian.

5 utilizări inedite pentru spray-urile cu vopsea

acum 18 zile

Tuburile de spray cu vopsea nu trebuie aruncate după ce s-au golit. Le poți recicla sau, și mai bine, le poți reutiliza, transformându-le în obiecte inedite de decor. Iată cât de simplu este să-ți folosești imaginație și să folosești diferit aceste obiecte. Spray-urile cu vopsea sunt folosite pentru graffiti, oferindu-ți posibilitatea să desenezi, să pictezi și să transmiți diferite mesaje în zonele special amenajate. Dar după ce aceste tuburi s-au golit nu înseamnă că s-a terminat și distracția. Îți poți folosi în continuare imaginația, pentru a refolosi creativ aceste obiecte, astfel încât să-ți decorezi locuința sau biroul într-un stil unic. Iată câte sugestii:

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »