JOI, 29 AUGUST 2019

Telefonul mobil minimalist - Ce este și cum te ajută să fii mai productiv

 Telefoanele mobile inteligente ne ușurează viața de zi cu zi, încorporând o mulțime de funcții ultramoderne. Cu ajutorul unui smartphone nu doar că dispui de numeroase moduri în care poți interacționa cu cei apropiați oriunde s-ar afla aceștia, dar poți socializa cu amicii virtuali, te poți informa și te poți deconecta de la cotidian.

Totuși, tehnologia nu ne oferă doar beneficii; faptul că o utilizăm în exces poate reprezenta un pericol, deoarece riscăm să fim complet acaparați de tentațiile sale.

Pentru a minimiza aceste riscuri ale erei dominate de gadgeturi, a apărut un nou concept, acela al telefoanelor mobile minimaliste.

Ce este un telefon minimalist
Sigur ai auzit de minimalism: este un concept ce mizează pe utilitatea lucrurilor, iar motto-ul său este „Less is more”. Principiile sale se aplică de obicei în domeniul arhitecturii, modei și amenajărilor interioare, dar în ultima vreme a început să se extindă și către alte aspecte ale vieții noastre. Abordarea minimalistă pune accent pe funcționalitate, optimizare și eficiență, ceea ce exclude din start procrastinarea și irosirea timpului - o resursă extrem de prețioasă - prin verificarea obsesivă a contului de Facebook, de exemplu.

Minimalismul te ajută, de fapt, să utilizezi într-o manieră mult mai simplă, mai eficientă și chiar mai benefică toate resursele pe care le ai la dispoziție. Dacă ne raportăm la stilul decorativ minimalist, acesta se bazează pe integrarea unor elemente practice, funcționale, care nu aglomerează spațiul ce necesită decorat. Dacă aplicăm aceleași principii unui telefon mobil, înseamnă că îl vom folosi într-un mod cât mai eficient, fără să aglomerăm ecranul cu zeci de aplicații menite să ne distragă atenția. Rezultatul? Te vei concentra mai bine, vei fi mai productiv și vei câștiga timp.

Un telefon mobil minimalist nu înseamnă neapărat un telefon ultraperformant. Aici găsești telefoane ieftinepe care le poți transforma foarte ușor în telefoane moderne, minimaliste, în armonie cu un stil de viață centrat pe dezvoltarea personală, sănătate și lucrurile cu adevărat importante pentru tine.

Cum îți transformi telefonul într-unul minimalist ca să-ți crești productivitatea

Analizează cu atenție ecranul principal al telefonului tău mobil. Dacă este supraaglomerat de o mulțime de aplicații pe care nu le-ai mai folosit de mult timp sau dacă ești mereu tentat să deschizi aplicațiile rețelelor sociale, atunci interfața telefonului tău are nevoie de o reorganizare.

Alege un fundal simplu, într-o culoare neutră, și elimină toate pictogramele aplicațiilor pe care nu le folosești. Gândește-te bine dacă ai cu adevărat nevoie de aplicațiile rețelelor sociale pe telefonul mobil; dacă nu lucrezi în social media, probabil că poți supraviețui fără să-ți verifici conturile din sfert în sfert de oră. Păstrează doar aplicațiile strict necesare sau utile.

Ce înseamnă aplicații utile? De exemplu, cele care te ajută să înveți limbi străine și dicționarele. Valoarea pe care o are un cuvânt nou adăugat vocabularului tău este, fără îndoială, mai mare decât cea a unei poze cu un apus de soare, însoțite de un citat motivațional pe care nu îl vei urma niciodată.

De asemenea, poți folosi eficient smartphone-ul și când nu ai acces la internet. Salvează articolele din domeniile tale de interes când ești online, ca să le poți citi offline. Folosește aplicațiile pentru notițe și calendarul ca să nu mai fii nevoit să ții minte toate întâlnirile și ca să nu mai uiți ideile care îți vin când ești blocat în trafic. Renunță la toate jocurile consumatoare de timp și instalează-ți o aplicație fitness dacă vrei să fii în formă sau un joc de șah, ca să-ți exersezi gândirea logică.

Progresul tehnologic ne îmbunătățește viața în moduri pe care acum câțiva ani nici măcar nu ni le puteam imagina, dar este puțin cam greu să ne convingem de acest lucru dacă nu profităm la maximum de avantajele acestuia. Un smartphone utilizat eficient, pe principiul „Less is more”, îți va aduce beneficii extraordinare, transformându-l într-un gadget mai mult decât necesar.

COMENTARII

Cum să faci o curățenie de toamnă ca la carte

acum 5 zile

Treaba va merge ca unsă cu aspirator vertical de ultimă generație. Nu te vei mai apleca și vei scăpa de durerile de spate.

Ce trebuie să știi, dacă vrei să-ți dai demisia de la actualul loc de muncă

acum 7 zile

Care sunt capcanele de evitat și ce obligații mai ai, chiar dacă ți-ai depus demisia.

Ghid util pentru cei care isi cauta o casa care sa ii multumeasca pe toti membrii familiei

acum 18 zile

Cand ai o familie numeroasa, este important ca locul in care locuiti sa multumeasca fiecare persoana. In timp ce tu si partenerul aveti nevoie de confort si intimitate, copiii necesita siguranta, spatiu pentru distractie, invatare si visare. Daca gospodaria include si un animal de companie, lucrurile parca devin din ce in ce mai complicate.

5 utilizări inedite pentru spray-urile cu vopsea

acum 18 zile

Tuburile de spray cu vopsea nu trebuie aruncate după ce s-au golit. Le poți recicla sau, și mai bine, le poți reutiliza, transformându-le în obiecte inedite de decor. Iată cât de simplu este să-ți folosești imaginație și să folosești diferit aceste obiecte. Spray-urile cu vopsea sunt folosite pentru graffiti, oferindu-ți posibilitatea să desenezi, să pictezi și să transmiți diferite mesaje în zonele special amenajate. Dar după ce aceste tuburi s-au golit nu înseamnă că s-a terminat și distracția. Îți poți folosi în continuare imaginația, pentru a refolosi creativ aceste obiecte, astfel încât să-ți decorezi locuința sau biroul într-un stil unic. Iată câte sugestii:

6 cadouri ideale pentru nunta de argint

acum 27 zile

25 de ani de casatorie, multe emotii si un cuplu pentru care, timp de un sfert de secol, fericirea s-a impartit la doi. Nunta de argint are o semnificatie aparte.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »