JOI, 29 AUGUST 2019

Telefonul mobil minimalist - Ce este și cum te ajută să fii mai productiv

 Telefoanele mobile inteligente ne ușurează viața de zi cu zi, încorporând o mulțime de funcții ultramoderne. Cu ajutorul unui smartphone nu doar că dispui de numeroase moduri în care poți interacționa cu cei apropiați oriunde s-ar afla aceștia, dar poți socializa cu amicii virtuali, te poți informa și te poți deconecta de la cotidian.

Totuși, tehnologia nu ne oferă doar beneficii; faptul că o utilizăm în exces poate reprezenta un pericol, deoarece riscăm să fim complet acaparați de tentațiile sale.

Pentru a minimiza aceste riscuri ale erei dominate de gadgeturi, a apărut un nou concept, acela al telefoanelor mobile minimaliste.

Ce este un telefon minimalist
Sigur ai auzit de minimalism: este un concept ce mizează pe utilitatea lucrurilor, iar motto-ul său este „Less is more”. Principiile sale se aplică de obicei în domeniul arhitecturii, modei și amenajărilor interioare, dar în ultima vreme a început să se extindă și către alte aspecte ale vieții noastre. Abordarea minimalistă pune accent pe funcționalitate, optimizare și eficiență, ceea ce exclude din start procrastinarea și irosirea timpului - o resursă extrem de prețioasă - prin verificarea obsesivă a contului de Facebook, de exemplu.

Minimalismul te ajută, de fapt, să utilizezi într-o manieră mult mai simplă, mai eficientă și chiar mai benefică toate resursele pe care le ai la dispoziție. Dacă ne raportăm la stilul decorativ minimalist, acesta se bazează pe integrarea unor elemente practice, funcționale, care nu aglomerează spațiul ce necesită decorat. Dacă aplicăm aceleași principii unui telefon mobil, înseamnă că îl vom folosi într-un mod cât mai eficient, fără să aglomerăm ecranul cu zeci de aplicații menite să ne distragă atenția. Rezultatul? Te vei concentra mai bine, vei fi mai productiv și vei câștiga timp.

Un telefon mobil minimalist nu înseamnă neapărat un telefon ultraperformant. Aici găsești telefoane ieftinepe care le poți transforma foarte ușor în telefoane moderne, minimaliste, în armonie cu un stil de viață centrat pe dezvoltarea personală, sănătate și lucrurile cu adevărat importante pentru tine.

Cum îți transformi telefonul într-unul minimalist ca să-ți crești productivitatea

Analizează cu atenție ecranul principal al telefonului tău mobil. Dacă este supraaglomerat de o mulțime de aplicații pe care nu le-ai mai folosit de mult timp sau dacă ești mereu tentat să deschizi aplicațiile rețelelor sociale, atunci interfața telefonului tău are nevoie de o reorganizare.

Alege un fundal simplu, într-o culoare neutră, și elimină toate pictogramele aplicațiilor pe care nu le folosești. Gândește-te bine dacă ai cu adevărat nevoie de aplicațiile rețelelor sociale pe telefonul mobil; dacă nu lucrezi în social media, probabil că poți supraviețui fără să-ți verifici conturile din sfert în sfert de oră. Păstrează doar aplicațiile strict necesare sau utile.

Ce înseamnă aplicații utile? De exemplu, cele care te ajută să înveți limbi străine și dicționarele. Valoarea pe care o are un cuvânt nou adăugat vocabularului tău este, fără îndoială, mai mare decât cea a unei poze cu un apus de soare, însoțite de un citat motivațional pe care nu îl vei urma niciodată.

De asemenea, poți folosi eficient smartphone-ul și când nu ai acces la internet. Salvează articolele din domeniile tale de interes când ești online, ca să le poți citi offline. Folosește aplicațiile pentru notițe și calendarul ca să nu mai fii nevoit să ții minte toate întâlnirile și ca să nu mai uiți ideile care îți vin când ești blocat în trafic. Renunță la toate jocurile consumatoare de timp și instalează-ți o aplicație fitness dacă vrei să fii în formă sau un joc de șah, ca să-ți exersezi gândirea logică.

Progresul tehnologic ne îmbunătățește viața în moduri pe care acum câțiva ani nici măcar nu ni le puteam imagina, dar este puțin cam greu să ne convingem de acest lucru dacă nu profităm la maximum de avantajele acestuia. Un smartphone utilizat eficient, pe principiul „Less is more”, îți va aduce beneficii extraordinare, transformându-l într-un gadget mai mult decât necesar.

COMENTARII

Cum să îți reamenajezi casa cu un buget redus

acum 23 ore

Visezi la o casă care să arate ca în reviste, dar te gândești că vei avea nevoie de foarte mulți bani ca să o reamenajezi. Există însă și metode necostisitoare. Nu e nevoie decât să-ți sufleci mânecile și să te apuci de treabă.

Iluminatul cu LED și avantajele utilizatorilor de becuri LED, de la Bricolaj Market

acum 1 zile

Iluminatul cu LED se adresează atât spațiilor rezidențiale, cât și celor industriale, stradale etc. Sunt o tehnologie nouă, deja diversificată, care se adresează publicului vast

3 proiecte creative ușoare pentru cei mici

acum 6 zile

Fără a-i judeca ori corecta, părinții trebuie să le fructifice creativitatea și să-i implice în diverse activități educative și atractive. Iată câteva exemple de proiecte creative care pot fi pe placul copiilor!

Ghid de vacanta: Cum aranjezi eficient bagajele in masina?

acum 7 zile

Pregatirea bagajelor pentru vacanta ti se pare o activitate istovitoare? Ce spui, insa, de aranjarea trollerelor in masina?

Accesorii care nu trebuie să lipsească din ghiozdanul unui elev de liceu

acum 7 zile

Pe măsură ce crește, elevul renunță la multe dintre obiectele aparent indispensabile, astfel că la liceu conținutul ghiozdanului se reduce considerabil.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »